loading...

Kära publik och musikälskare!

 
Sommaren 2023 blir det konserter igen veckan efter Midsommar! 
I år är det Lisa Sandstedt, kyrkomusiker i Aspelands pastorat, som med stöd av pastoratet har organiserat den största delen av veckan. Därför kommer programmet och annan information att finnas och uppdateras på följande sida:

www.svenskakyrkan.se/aspeland/virserumsmusikdagar

Vänliga hälsningar
Tommy Svanström

___________________________________________________________________________________
Ännu en gång vill jag rikta ett särskilt stort tack till Hultsfreds kommun, Virserums Sparbank och Kalmar Läns Musikstiftelse för fint stöd genomgenom åren.

Bli stödjande medlem i Virserums Musikdagar – Vännerna. Årsavgift 100 kr.
Bg 5168-2136. Obs! Endast bankgiro möjligt.

Vi behöver många vänner i vår helt ideella förening!

Nu kan du se den fina filmen om ”Virserums Musikdagar en annan festival” inspelad 2002.
En film av Axel Zaar & Mårten Ihre.


Här möter du artister som t.ex Håkan Hagegård, Käbi Laretei, Katti Hoflin, Lill Lindfors, Elise Einarsdotter, Frälsningsarméns Musikkår från Södertälje och många fler, samt många festivalmedarbetare med Bengt Rosander och Tommy Svanström i spetsen.

Tidskriften OPUS är skandinaviens största tidskrift för klassisk musik och opera.
I nummer 47 kan du läsa en Intressant intervju av Tommy Svanström, om hans liv som cellist från kommunala musikskolan i Virserum till livet som yrkesmusiker och ansvarig för Virserums Musikdagar.
Musikdagarnas egen festivalfotograf Alexande Kenney, bidrar med ett stort antal bilder och artikeln är skriven av Jan-Ewert Strömbäck.
 

I Virserum börjar sommaren med musikaliska förtecken sedan 1997.

Veckan efter midsommar bubblar och sjuder det av musik och glädje så gott som dygnet runt under en vecka som för allt fler har blivit en viktig del av sommarsverige.

 

Virserums Musikdagar har etablerat sig som en festivalort av högsta klass. På ett trettiotal konserter i kyrkan, logen och på ängen framträder svenska toppartister med världsrykte sida vid sida med morgondagens stjärnor. Lunch- och kvällskonserter, musik och poesi i juninatten.

Vår målsättning är att erbjuda det allra bästa. Här samsas de kända och redan etablerade artisterna med dem som ännu inte har kommit så långt.

 

På Barnfestivalen står som vanligt glädjen högt i tak. Alla åldrar kan ta del av musikaliska upplevelser: lyssna på konsert, prova instrument, rita/måla och komponera. Vi börjar med Barnens Parad och avslutar med en Maskeradkonsert för hela familjen.

 

Den varma och generösa stämningen har blivit Musikdagarnas signum. Tidningen Svensk körsång skrev i en recension "...det påminde om de gånger vi varit på kontinenten och mött den sydeuropeiska publiken som är känslosam, öppen och entusiastisk.

Tack Virserums Musikdagar för att vi fick vara med!"

 

Virserum kan dessutom bjuda på rena sjöar, barnvänliga badplatser, öppet landskap, vandringsleder, naturreservat, konsthantverk, möbelindustrimuseum, hembygdspark och kulturcentrum DackeStop med Virserums Konsthall.


Varmt välkommen önskar

Tommy Svanström, konstnärlig ledare